EL CASTELL DE FARNERS

Situat a la comarca de La Selva, el castell des d’on farem aquesta excursió, partirà del parc de Sant Salvador de Santa Coloma de Farners i seguint la pista que comença al parc ens conduirà fins a gairebé a dalt de tot, en una esplanada on també trobarem el Santuari de la mare de Déu de Farners.

Aquesta sortida té dues parts diferenciades, la visita al castell i la caminada que ens porta al fons de la riera del Penjacans on hi trobarem tot un seguit de gorgs. La pujada al castell des del santuari no té pèrdua, són pocs metres però amb un desnivell molt fort cosa la qual és molt recomanable porta un bon calçat donat que al tractar-se d’un terra sorrenc podem tenir més d’un ensurt. El castell és un clar exemple de castell dels s.XI-XII, amb una torre mestra i un recinte que l’envolta. Val la pena passar-hi una bona estona, les vistes són immillorables.

Seguim la ruta i baixant a mà dreta trobem un sender que ens apropa cap a la riera de Penjacans. La baixada a estones és bastant pronunciada. Tot i que hi ha alguna marca de senyalització i l’itinerari és bastant curt cal estar molt atents al track, l’espessor de la vegetació ens pot desorientà fàcilment. Pel camí trobem uns quants gorgs com el del Diable, que són una mica complicats d’accedir-hi però que la curiositat us hi porti tot tenint molta cura de no relliscar. De tornada, un cop haurem arribat a la profunditat de la riera el track ens portarà al balcó del Penjacans. Si teniu vertigen, aneu amb molta cura. Des d’aquest punt recuperarem el camí que ens portarà de nou a l’esplanada del santuari.