Beneficis de caminar pel bosc. Boscos Mediterranis vers boscos Atlàntics

Qui no ha caminat mai per un bosc i en algun moment ha dit: “quina pau, quina tranquil·litat”. Doncs resulta que fa bastants anys, al Japó, estan explorant els beneficis que comporta fer aquesta activitat per a la salut humana. Allà li diuen ” shinrin-yoku”, banys de bosc, i consisteix a caminar en silenci per boscos madurs acompanyats amb exercicis de respiració i relaxació. Els arbres, quan es fan vells, segreguen uns olis essencials, i la seva inhalació per part dels humans permet activar partícules del sistema immunitari que ajuden a lluitar contra determinats virus i tumors.
Nosaltres som afortunats de tenir en el nostre territori diversos tipus de boscos. Òbviament per la proximitat del mar Mediterrani, la majoria dels boscos tenen les característiques que comporta aquest mar, pi blanc, alzines i sotabosc preparats per èpoques de sequera i més a l’interior, cap als Pirineus el bosc canvia, hi trobem pi roig, pi negre, avets, i extensions de prats. Més alt nord de la península , a prop de l’Atlàntic, els boscos canvien i hi trobem que a causa de les pluges més freqüents, els boscos són més humits, amb grans fagedes, rouredes i amb sotabosc de falgueres.
No és que uns siguin millors que els altres, potser és qüestió de gustos, en tot cas poder caminar, anar amb bici o fer marxa nòrdica és un bon motiu per aprofitar, gaudir i tenir cura dels boscos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s