En Capablanca, bandoler de la serra de l’Obac

 

pepbarberacapablanca     En Capablanca va ser un dels bandolers llegendaris del Camí Ral. En Capablanca era un humil pagès que es guanyava la vida fent de mosso per les masies. El motiu pel qual es va convertir en bandoler va ser el següent:

Un dia després de cobrar la paga de tot un mes de treball, va decidir anar-se’n a Manresa a gastar-se una part d’aquests diners i, quan va arribar a Manresa va ser assaltat, maltractat i robat per un grup de lladres. Aquest fet el va afectar i desenganyar tant que es va prometre no tornar a guanyar-se la vida honradament i des d’aquell dia viuria de tot allò que robés als altres.

Així, es va armar amb un pedrenyal i es va cobrir amb una capa de color blanc i es va convertir en el saltejador de camins més temut de tota la contrada. Per assaltar els viatgers que passaven pel Camí Ral estenia la seva capa al mig del camí, s’enfilava dalt d’un arbre o d’una roca i obligava els viatgers a deixar tot el que duien de valor dins la capa; si no l’obeïen, els amenaçava amb el seu pedrenyal.

Com que coneixia molt bé tots els racons de les muntanyes, sabia on amagar-se perquè ningú no el trobés.

No se sap com va acabar la vida d’en Capablanca.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s