La cadira de Sant Cristòfol

pepbarberalamorella11

En Cristòfol era un gegant que vivia a Begues i duia un pi que feia servir de bastó. Una nit de llamps i trons va ajudar a travessar la riera a un nen que havia fet el món. D’aquí li vingué el nom de Cristòfol, que en grec vol dir el portador de Crist. Tot sovint en Cristòfol anava a festejar a Santa Marta, que vivia a l’Hospital de Cervelló, a Olesa de Bonesvalls. Quan els olesans se’n van assabentar, no els va agradar gens i li van començar a llançar pedres. I quan se’ls van acabar, van seguir llançant-li cebes i alls. En Cristòfol va arrancar a córrer fins que va arribar al terme de Begues i allí va fer una pixarada que travessava nou vegades el camí. Els que el perseguien no el van poder empaitar i el van haver de deixar estar. En Cristòfol va poder descansar i va asseure’s en una roca que va quedar en forma de cadira i on si pot veure la marca del bastó i les dues petjades del gegant. Més tard, una noia barcelonina anomenada Eulàlia va anar a Begues i s’hi va quedar per viure-hi. Des d’aleshores, en Cristòfol i L’Eulàlia surten junts pels carrers del poble com a patró i patrona de Begues.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s