On practicar la marxa nòrdica: rutes saludables

pepbarberarutessaludables2

La marxa nòrdica és una activitat física que es pot practicar en molts entorns diferents. En general i a causa de l’ús dels bastons bàsicament el que necessitem és un lloc amb el suficient espai que ens permeti aplicar bé la tècnica. És a dir, certs camins com petits senders que estiguin plens de matolls o roques que dificultin la plantada correcta del bastó no serien els més adequats. Així doncs , en terrenys amb gespa, amb sorra, amb terra, amb neu o amb asfalt podrem practicar aquesta activitat, independentment dels desnivells.
Segurament molts de vosaltres tot caminant o passejant per la vostra ciutat o el vostre poble heu vist alguna icona pintada a terra o amb un rètol que diu: “ruta saludable nº…” i us heu preguntat, què vol dir això? Les rutes saludables són un pla impulsat pel govern de Catalunya l’any 2005 per promoure la salut mitjançant l’activitat física. Amb una xarxa de més 2700 km i més de 300 municipis adherits i amb la col·laboració dels centres de salut i professionals de l’esport s’han creat entre altres coses per combatre el sedentarisme i incentivar l’esport.
A les hores, podem dir que aquests camins saludables són un bon lloc per practicar la marxa nòrdica i també per conèixer els nostres municipis i fer una mica d’esport molt a prop de casa. No tenim excusa.

Aquí les trobaràs:

pepbarberarutessaludables1

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s