Sabem….respirar?

pebbarberanasEstà clar que d’una manera inconscient tots respirem, però també ho podem fer conscientment. Això ens ho va deixar ben clar la Laura Pacheco, fisioterapeuta i infermera en la xerrada taller que va tenir lloc el passat dimarts a l’ Hospital Clínic de Barcelona  organitzada per la fundació Gamis .  La respiració conscient ens ajuda a fer treballar la musculatura que envolta els pulmons i a la vegada sobre el sistema limfàtic. Podem respirar de diferents maneres, en funció del que vulguem treballar, així podem parlar de la respiració abdominal, de la respiració toràcica i de  la respiració apical (la part  superior  del tòrax), que ens poden ajudar a relaxar els budells , a asserenar-nos , a millorar la circulació, a meditar o a dormir . Incorporar un bon ritme respiratori en la pràctica de la marxa nòrdica potenciarà encara més els beneficis  d’aquesta activitat.

pepbarberarespirar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s